Основи повноцінної годівлі

Основи годівлі, раціони, поживність речовин.

Items filtered by date: листопада 2016 — Свинарство - цікавий блог
Четвер, 24 листопада 2016 10:35

ВИБИРАЄМО ЧУЧЕЛО ДЛЯ КНУРІВ

На сьогоднішній день одним з найбільш поширених методів отримання сперми у кнурів–плідників є мануальним метод (отримання сперми рукою) на фантом-чучело свиноматки або підставну тварину. 

За використання даного методу дещо змінилася техніка отримання сперми порівняно з штучною вагіною та конструкція чучел. Порівняно з цим, у більшості випадків і збільшилися фактори негативного впливу на якість сперми кнурів.
Конструкції чучел на сьогоднійшній день

Категорія: Відтворення

Відомо, що неможливо захистити тварин і птицю від різної інфекції без проведення обов’язкових якісних санітарно-профілактичних заходів. 

Крилатий вислів про те, як  «Один цент, витрачений на профілактику і біобезпеку, економить велику кількість доларів, витрачених на лікування» завжди повинен пам’ятати як ветеринарний лікар, так і власник будь-якого сільськогосподарського підприємства.

Отже, що ж таке біобезпека і чому так багато уваги приділяють цій темі? З точки зору менеджменту, це ефективний і найекономічніший спосіб захисту господарств від захворювань. Це система заходів, спрямованих на запобігання контакту патогенного чинника з тваринами та птицею, яка доповнюється постійним моніторингом захворювань і програмами вакцинацій.

Програма біобезпеки у тваринництві запроваджується як комплекс заходів для захисту господарств від занесення і поширення збудників хвороб і мінімізації втрат від них. Метою цих заходів є вирощування здорових тварин і птиці, отримання високоякісної продукції, а отже, стабільного прибутку.

Контамінація кормів мікотоксинами є серйозною проблемою для тваринництва та птахівництва, оскільки тенденція до підвищення рівня фузарієвих токсинів і афлатоксинів у зерні та продуктах його переробки зростає. Ці мікроскопічні гриби широко розповсюджені в природі, паразитують на бобових і злакових рослинах у період вегетації, переробки і при незадовільних умовах зберігання виділяють токсичні метаболіти. На сьогодні ідентифіковано понад декілька сотень мікотоксинів, які за хімічною структурою відносяться до трихотеценів, полікетидів і терпенів. 

Внаслідок згодовування кормів, забруднених мікотоксинами, може спостерігатись одночасна дія різних мікотоксинів, які послаблюють опірність організму, знижують продуктивність і якість продукції, що наносить тваринництву великі економічні збитки. На практиці, на превеликий жаль, токсичність кормів, контамінованих мікотоксинами, виявляється із великим запізненням, коли вже у тварин виражені

Контакти

Телефон блогу 1Тел. : +38 044 290 29 30

Телефон блогу 2Факс: +38 044 290 29 38

Пошта блогу/електронна адресаE-mail: pig@tekro.ua

Карта проїзду

04071, м. Київ, Україна, вул. Спаська, 5, оф. 60

Зворотній зв'язок