Ветеринарія

Хвороби, технологічні карти обробок.

Ветеринарія свиней в Україні — Свинарство - цікавий блог
Середа, 21 червня 2017 20:05

ВИЗНАЧЕННЯ КОНЦЕНТРАЦІЇ СПЕРМИ

Нині штучне осіменіння свиноматок широко використовується в усьому світі, однак ступінь його використання в різних країнах сильно варіює. 

Щорічно у світі проводиться приблизно 19 млн. осіменінь, з яких у 99% випадків використовується сперма кнурів, що зберігалася за температури 15–17 °С. Крім цього відомо, що 85 % осіменінь проводиться спермою кнурів отриманою в той же день або у наступний. Тому, з метою забезпечення інтенсивного використання штучного осіменіння, необхідно отримувати якісну сперму з відповідною концентрацією.

Відомо, що на заплідненість та багатоплідність свиноматок впливає цілий ряд факторів одним з яких є концентрація сперми.

Концентрація сперми – це кількість статевих клітин в 1 мл сперми.

На сьогоднішній день, для визначення концентрації сперми кнурів, можна використовувати фотоелектроколориметри, спектрофотометри; порівняння каламутності розбавленої сперми зі спеціально відкаліброваними стандартами; визначення об’єму або ваги сперміїв у пробірці після центрифугування та використання портативних фотометрів.

Категорія: Відтворення

Від кнурів, як і від решти видів самців отримуємо надзвичайно цінний та складний продукт – сперму.

Сперма – продукт сім’яників та придаткових статевих залоз, що виділяється під час еякуляції і складається зі сперміїв і плазми.

Спермій – статева клітина самців. Складається з головки, шийки, тіла і довгого хвостика. Кожна структура спермія виконує певну функцію: головка відповідає за спадкову інформацію, шийка – за активацію руху, тіло – за метаболічні процеси і хвостик – за рухливість. Спермії містять 75,4 % води і 24,6 % сухої речовини (білки, ліпіди, мінеральні речовини).

Категорія: Відтворення

Наші партнери

Компанія Tekro

Пошук на сайті

Популярні статті

Контакти

Телефон блогу 1Тел. : +38 044 290 29 30

Телефон блогу 2Факс: +38 044 290 29 38

Пошта блогу/електронна адресаE-mail: pig@tekro.ua

Карта проїзду

04071, м. Київ, Україна, вул. Спаська, 5, оф. 60

Зворотній зв'язок